KPM doet weer mee met de RosorumRun

KPM RosorumRun2018

KPM is altijd nauw betrokken bij en actief in de nabije omgeving. Daar waar mogelijk helpen we met kennis, inzet of financiële middelen. Ook dit jaar hebben we weer actief onze steun gegeven aan het initiatief RosorumRun.

Kinderen van basisscholen in Zevenaar hebben tijdens het ‘Choice Kids’ evenement in februari het goede doel van RosorumRun 2018 gekozen. De opbrengsten van het sportieve evenement  komen ten goede aan ‘Vrienden van de Breuly’. Deze organisatie zet zich in voor het onderhouden en verfraaien van zwemplas de Breuly in Oud-Zevenaar.

De ‘Choice Kids’ zien het belang van natuur en milieu in en willen zich hier heel graag voor inzetten. Het plaatsen van een waterspeeltoestel aan de oever van het zwemwater zal bijdragen aan een positieve kennismaking met dit gebied. Spelenderwijs zullen kinderen hier leren over de natuur, en dat is precies waarom een dergelijk toestel belangrijk is.

In april is een basis-speeltoestel geplaatst. De ‘Vrienden van de Breuly’ hebben zich hiervoor sterk gemaakt. Om het toestel echt betaalbaar te houden is bezuinigd op een aantal onderdelen. 

Het doel van de RosorumRun 2018 is ervoor te zorgen dat dit toestel zal worden uitgebreid. Zo kunnen er meerdere waterlopen aan worden toegevoegd en kan er een heus waterrad komen die het water terug laat vloeien naar de plas. 

Als RosorumRun 2018 zo succesvol is dat er na de uitbreiding van het speeltoestel nog middelen beschikbaar blijven heeft de Stichting nog een andere wens: een bijenhotel. Een plek waar bijen hun honing kunnen verzamelen en van waaruit ze zullen uitvliegen om bloemen te bestuiven. Zo zal de omgeving rondom de Breuly b(l)oeiend blijven. Dit thema sluit naadloos aan bij de motieven van de ‘Choice Kids’ om voor de Breuly te kiezen.

terug naar overzicht

Delen

Contact met KPM

KPM Civiel b.v.
Zuiderlaan 28D
6905 AE Zevenaar
06 23 36 95 82
info@kpmciviel.nl